• Gratis verzending vanaf €30,00
  • Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis

Chocolade; Wie houdt er niet van?

In deze webshop vindt je de meest bijzondere chocolade, dat is zeker! Voor ieder wat wils, voor ieder wat bijzonders... Als het van chocolade is denken wij het voor jullie te hebben. Waanzinnige cadeau's, relatiegeschenken of jezelf verwennen welkom in de Chocoladehemel!

Chocolade is een lekkernij, dat weet iedereen en het is gemaakt van suiker met cacaoboter en cacaomassa, dat wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom. Chocolade is in de hele wereld geliefd en daarmee het meest geconsumeerde zoetwaar te wereld.

Smaak en effecten

Velen vinden chocolade lekker smaken. De prettige ervaring bij het eten van chocolade komt mede doordat het smeltpunt van de cacaoboter (een belangrijk bestanddeel van chocolade) iets lager ligt dan de lichaamstemperatuur, waardoor het in de mond smelt.

Wanneer is chocola chocola?

Volgens de Nederlandse Warenwet mag iets chocolade heten als er tenminste 32% cacao in voorkomt. Melkchocolade moet tenminste 34% cacaopoeder bevatten, voor puur geldt 54% en voor extra bitter 65%. In witte chocolade is geen korrel cacao te ontdekken, er zit alleen cacaoboter in, maar omdat de structuur en de smaak op gewone chocolade lijken, mag het toch chocolade genoemd worden.

Alle soorten chocolade worden in principe op dezelfde manier gemaakt. Het verschil zit hem in de boonsoort, de verhouding van de ingrediënten en de toevoegingen, het geheim van de smid.

Geen chocolademaker die dat zal onthullen! Chocolade is meer dan iets lekkers. Wie moet er niet zo af en toe een chocolade shot? Het is de combinatie van smaak en ingrediënten die chocolade bijna verslavend maakt. Waarom?
Omdat het voedt, de cacaoboon bestaat voor bijna 50% uit vet, omdat het smeltend in je mond alle smaakpapillen raakt, maar bovenal omdat het bevredigt. Chocolade eet je uit verdriet, als beloning en uit pure lust. 

Chocolade BonBons

Onze bonbons worden stuk voor stuk met oog voor detail en met de hand vervaardigd in ons eigen chocoladeatelier.  Ons assortiment bestaat uit meer dan 35 soorten bonbons. Elke bonbon smelt op je tong en brengt een geheel eigen smaaksensatie met zich mee. Genieten!


Dranken & Chocolade


Pakketten met Chocolade 


Chocolade repen


Pasta's en spreads